Plant-uitjes ‘Radar’

radar plantuitjes
plant-uitjes ‘Radar’

Vandaag plant-uitjes in bakjes geplant, voor ze naar de tuin gaan. Vooral omdat ik vorig jaar merkte dat de vogels aan mijn net geplante uitjes gingen trekken op zoek naar iets eetbaars. Dan kom je dus je tuin op wandelen en zie je al je uitjes verspreid over de tuin liggen… Hetzelfde had ik ook met mais plantjes, dus die ga ik ook wat langer laten groeien voor ik ze in de grond zet (een net erover kan natuurlijk ook). Uien planten is een van de eerste dingen die je kan doen in het begin van het jaar, want ze kunnen best goed tegen kou. Deze winter plant-uitjes heb ik besteld bij Zaadhandel van der Wal.
De bakjes om in voor te zaaien/planten heb ik gevonden in de webshop van Vreeken’s Zaden Vreeken zaden – zaaihulpmiddelen Als je plantjes groot genoeg zijn om uit te planten, duw je het bovenste bakje naar beneden zodat je plantjes (inclusief mooi wortelstelsel) er allemaal uitkomen. Dat is gelijk ook lastig als je verschillende dingen in een bakje hebt gezaaid, want die gaan er tegelijk uit. Je krijgt ze wel weer terug in de vakjes, maar da’s wel een gedoe. Tot nu toe is het toch wel mijn favoriete systeem om mee te werken. Lege wc-rollen heb ik ook wel gebruikt om voor te zaaien, maar omdat ik niet zoveel ruimte heb op mijn balkon ben ik blij met iets compacts.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.