Palmkool – Cavolo nero

palmkool
Cavolo nero – Palmkool

Vorig jaar in maart ontdekte ik dat de cavolo-nero-planten bijna allemaal door slakken waren bezet. Omdat een van de planten er nog wel goed uitzag, heb ik die laten staan en zichzelf laten uitzaaien. Het gevolg is een steeds net iets andere koolplant; de eerste plant waar ik mee begon is die rechtsboven en eromheen zijn steeds nieuwe planten opgekomen, die aan boerenkool doen denken en die wel minder aantrekkelijk lijken voor slakken. Echt leuk om eens te kijken wat er gebeurt als je niks doet. Lekker om palmkool (net geoogst) even te blancheren en kleiner gesneden dan door een goeie pasta te mengen met een beetje knoflook en olijfolie, peper, zout of parmezaanse kaas.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.