Rozen

rozen_jto
rozen – ‘jude the obscure‘ – februari 2016

Vanmiddag in het zonnetje twee nieuwe rozen (kale wortel) geplant die ik zaterdag met de post heb ontvangen via zeeuwserozentuin. Ik heb ze direct in de grond gedaan, met een klein beetje mycorrhiza (wikipedia – mycorrhiza) rondom de wortels. Daarna aangevuld met ‘gewone’ grond zoals die op mijn tuin is en als laatste een beetje compost.
Ik zag gelijk dat de artisjokken het wel zwaar hebben met de kou, dus die heb ik nog extra ingepakt met stro van afrikaantjes en ander gedroogd blad. Zo lekker om in de zomer artisjokblaadjes en -hart te eten met een vinaigrette gemengd met verse kruiden uit de tuin.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.

Eén gedachte over “Rozen”

Reacties zijn gesloten.