Peterselie

mung
Mungbonensoep  met platte peterselie

Tijd voor een kopje soep voordat ik verder ga met linoleum snijden in m’n atelier. Gisteren heb ik nog platte peterselie geplukt op de tuin; elke keer als ik daar ben verbaas ik me erover dat ik er weer van kan plukken. De soort die ik heb heet ‘Gigante d’Italia‘ en ga ik zeker komend seizoen weer zaaien. De mungbonensoep is heel eenvoudig, maar errug lekker. Kook mungbonen met water en een beetje zout tussen de 35 en 40 minuten, je ziet dat ze gaar zijn als ze uit elkaar gaan vallen en je de gele binnenste ‘linzen’ ziet. Op het laatst doe ik er een geperst teentje knoflook in en dan met de staafmixer fijn maken. In een kommetje en dan vers gesneden platte peterselie erover, gemalen zwarte peper en een beetje van je favoriete olijfolie.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.