Baby knoflook

knof_zaden_2015
knoflook zadenbol

In oktober 2015 heb ik gelijk met de ‘gewone’ knoflook-tenen ook een paar kleine teentjes geplant die uit de bloem van de knoflook van 2014 zijn gegroeid. Nu, in februari 2016, zijn het hele dunne grasspriet-achtige plantjes. Ik heb er eentje uitgegraven om te bekijken, en het is nog steeds een heel klein knoflookteenje. Ik denk dat je het wel kan gebruiken zoals verse knoflook of als lente- of bosui, maar voor nu laat ik ze verder groeien om te kijken of het knoflookbollen worden. Ik laat de bloemen aan de knoflook groeien omdat ik die, en de stengelvorm heel mooi vind; de stengel heeft een kronkelige zwanenhals-vorm, en dat staat heel apart in de tuin, in een boeket of als groepje in een vaas.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.