Selderij

selderij
Selderijplantjes

Vorig jaar juni heb ik (bleek)selderij gezaaid in bakjes op mijn balkon. Omdat er de eerste paar weken niks gebeurde, en er daarna maar een paar sprietjes opkwamen, ben ik ze de rest van de zomer en herfst vergeten. Pas eind november zag ik dat er herkenbaar selderij aan het groeien was. Wauw! ik heb in allerlei boeken en op tuinblogs en -vlogs meegekregen dat selderij lastig is om te verbouwen; dus na deze langzame start ben ik heel blij met wat er nu is. Ik ga ze half april, begin mei buiten planten, met gelijk een net eroverheen. Zelf vind ik selderij het lekkerst als het groen is, en juist niet gebleekt, dus ik hoef niet aan te aarden om de stengels licht te houden, wat je anders wel zou doen. Omdat ze een paar keer weinig water hebben gehad, houd ik er rekening mee dat ze in de zomer misschien snel doorschieten, maar ik ben toch heel blij dat het gelukt is.

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.