Radijs

chinese_radijs
chinese radijs – ‘watermeloenradijs’

Bij het vrij maken van een stukje grond om roseval aardappels te planten, kwam ik nog een verdwaalde radijs tegen. Helemaal hol van binnen, en niet meer te eten. Maar ik vond nog wel een foto van een verse radijs die ik vorig jaar heb geoogst. De kleuren zijn het tegenovergestelde van de radijs die je in de winkel kunt kopen; die uit de winkel zijn roze van buiten en wit van binnen, deze zijn wit, roze of grijzig van buiten en fel roze, bijna magenta van binnen. De smaak is peperig, zoals ook rammenas en rettich/daikon dat pittige hebben. Lekker door coleslaw van rode of witte kool, wortel, venkel of pastinaak, met zelfgemaakte mayo.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.