Aardappels

aardappels_2016
pootaardappels

Gisteren twee rijtjes gaten gemaakt met de bollenplanter; en 10 aardappels ‘Solist’ geplant en 10 ‘Apache’. De eerste omdat ze erg vroeg zijn en hardkokend, die laatste vooral omdat ze er zo leuk uitzien; warm rood met crèmekleurige vlekken. Van die bollenplanter heb ik afgekeken van een medetuinier vorig jaar. Tegen de tijd dat ik bijna klaar was met behoorlijk inspannend geulen graven met de schep, zag ik naast mij iemand die een paar gaatjes had gemaakt met een bollenplanter. Het enige dat hij nog deed na het planten van de aardappels was de gaatjes weer dicht maken met een beetje aarde. Ik dacht toen: “dat ga ik volgend jaar ook proberen”. Het scheelt inderdaad veel graafwerk, en of het verschil maakt qua opbrengst of plantgezondheid? dat ga ik komend jaar meemaken. Mijn rug is in ieder geval voor…

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.