Slakken

slakken_psb
purple sprouting broccoli – huisjesslakken

Tijdens het oogsten van purple sprouting broccoli, zag ik binnenin de plant wel tussen de 20 en 30 slakken…
Vreemd is, dat er helemaal niet aan de plant wordt geknaagd. Ik denk dat deze broccoliplant een soort uitvalsbasis is vanwaaruit de strooptochten van deze ‘clan’ worden gestart. Onder andere naar mijn vijf net geplante selderijplantjes, tot aan de bodem afgeknaagd, kansloos.

Met het oog op de net-boven-de-grond-uitstekende asperges, waar ook al hapjes uit zijn genomen, toch maar twee biervallen gezet. In een leeg klein waterflesje heb ik bovenaan twee raampjes uitgesneden, en dan ingegraven tot net onder de rand van die raampjes. Met dopje er nog op, dus na een regenbuitje hoef je niet meteen bij te vullen.

Als biologisch werkende tuinier, had ik als eerste twee flesjes biologisch bier van brouwerij ’t IJ gekocht, maar ben na protest van mijn vriend toch maar voor het halve-literblik van 46 cent gegaan (diverse omschrijvingen op internet: waterig, geur van goedkope scapino schoenen, metalig, slootwater, gegarandeerd koppijn, etc.), sorry slakken.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.

Eén gedachte over “Slakken”

Reacties zijn gesloten.