Root-trainers

Voor het planten van mais heb ik dit jaar roottrainers gekocht.
Wat me opviel, meteen na het in elkaar zetten, was dat er onderin elk vakje een groot gat zit, en dat er behalve een frame geen waterbakje bijzit om de roottrainers in te zetten(kun je er wel bij bestellen, maar heb ik dus niet gedaan). Ik heb er zelf een piepschuim doos voor in gebruik genomen, dat werkt goed.
Ik ben geinspireerd door de vlog op ‘The Horticultural channel’: Sean’s allotment, waar ik Sean stokbonen zag planten, en die kwamen uit de roottrainers met een heel mooi ontwikkeld wortelstelsel. Een idee achter deze bakjes is dat planten in het beginstadium niet een brede container nodig hebben, maar vooral diepte voor wortels.

Ik wil mijn maisplanten wat langer thuis op het balkon laten groeien, omdat ik ze dus vorig jaar allemaal ben kwijtgeraakt aan vogels. Ik kwam de tuin op en zag overal verspreid uitgedroogde maisplantjes liggen. Dit jaar dus een andere strategie. Ik laat er ook een paar pompoenplanten in groeien, zodat die ook sterk genoeg zijn om straks uitgeplant te worden.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.

Eén gedachte over “Root-trainers”

Reacties zijn gesloten.