Roos en luizenspookjes

var_di_bologna
knop van roos -Variegata di Bologna-

Vandaag een knop in de rozenstruik ontdekt, van de rozensoort: ‘Variegata di Bologna’. Vorig jaar heb ik alleen licht lime-groene blaadjes eraan gezien, maar dit jaar dus knoppen! Ik heb wel gelezen dat het een lastige roos is, maar heb m toch gekocht omdat ik de wit roze/rood gestreepte bloem zo apart vind. Als die gaat bloeien, maak ik er zeker weten een foto van.
Op de foto kun je witte ‘spook’ luizen zien, dat zijn de huidjes die een luis van klein naar volwassen vier keer achterlaat bij het vervellen. Gelukkig zit er al een lieveheersbeestje te smullen van de luizenkolonie; een heel bijzondere, deze heeft geen stipjes.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.