Kwarteleitjes met groene asperges

kwartel eitjes
kwartel eitjes

Afgelopen weekend heb ik weer geoogst van de groene asperges, en er daarna wat lekkers mee gemaakt. Zo zoet!
Echt een feestje nadat ik vorig jaar veel moeite heb gedaan om de grond goed te krijgen. Ik heb het plantbed nog een beetje aangevuld met vermiculiet, omdat asperges houden van goede drainage, maar dan weer niet zo goed dat ze uitdrogen. Daarna heb ik de aspergeklauwen (zo heten ze als je ze als ‘plant’ koopt) geplant. Denk dat het wel gelukt is; de asperges zien er gezond uit, en nu kan ik er dit jaar 4 weken van oogsten. Een paar asperges waren binnen 48 uur wel meer dan 40 centimeter gegroeid.

Het deel van de asperge dat onder de grond zit blijft wit; je kan daaraan zien wat er zou gebeuren als je een berg aarde over je aspergebed zou doen, dan krijg je witte asperges. Ik ga voor de groene, die vind ik nu het lekkerst.

Van een lieve vriendin kreeg ik een handvol kwarteleitjes die ze voor me had bewaard, natuurlijk een supercombinatie met asperges; smullen!

groene asperges
Net geoogst; groene asperges

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.