Vlierbloesem

rozen en vlierbloesem
roos (‘schwarze madonna’) en vlierbessenbloesem

Op weg naar huis van de tuin, met net geplukte rozen, zag ik dat er voor mijn huis snoeiwerkzaamheden waren uitgevoerd. De bloesem van de vlierbessenstruik was ook voor een deel afgeknipt, en lag verspreid over de stoep en het grasveld.
Al een paar keer dacht ik erover om siroop te maken met die vlierbloesem, maar omdat het ook fijn is om er langs te lopen en er van te genieten, liet ik het zo.

Ik heb alle bloesem (ik denk ongeveer 20 bloemschermen totaal) die op de grond lag verzameld, en een recept (zonder de sinaasappel) van River Cottage gebruikt om vlierbloesemsiroop te maken. De smaak van de siroop vind ik zo apart, nergens mee te vergelijken, en is heel lekker in koud bruisend bronwater.

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.