Zonnebloem in de regen

zonnebloem lino licht
Lino zonnebloem op aquarelpapier

De eerste afdrukken van de zonnebloem linosnede heb ik in zwart gemaakt. De achtergrondstructuur is meegekomen met de afdruk, dat lijkt (heel passend als ik naar buiten kijk) net een regenbui.

Ik zoek nog naar de hoeveelheid inkt die net tussen heel zwart (onderste foto) en erg licht (bovenste foto) in zit. Het is elke keer weer uitproberen wat werkt met verschillende soorten papier en inkt.

Ik vind het leuk om te zien hoe een tekening die ik eerder heb gemaakt met potlood, waarmee je veel details kan aangeven, er nu uitziet als hoogdruk (linoleumsnede). Ontwerpen in linoleum vragen om vereenvoudiging, dat vind ik spannend om uit te proberen. In de vorige post heb ik een preview gemaakt in photoshop van deze lino zoals die eruit zou zien in drie kleuren. Dat gaat de volgende stap worden. De achtergrond is nu nog zichtbaar, maar ga ik misschien wel helemaal wegsnijden, of met een hele lichte kleur afdrukken.

zonnebloem lino zwart
Lino zonnebloem op aquarelpapier

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.