Aardbei-stekjes

aardbei stekjes
Stekjes van aardbeienplanten

Op mijn tuin heb ik de stekjes die ik van de aarbeienplanten heb afgehaald in een eigen potje gezet. Er zaten veel nieuwe uitlopers aan, die herken je aan een lange stengel en een klein begin van een nieuw plantje; soms alleen blaadjes en soms blaadjes met al worteltjes. Een aardbei gaat dus zelf op zoek naar een nieuw stukje grond.
Om de stekjes in de aarde te houden haal ik een paperclip uit elkaar en gebruik die als pin. Zo blijft er contact tussen de wortels en de aarde. De soort die ik vorige herfst heb geplant heet ‘Gariguette’.
Leuk om, als de plantjes zijn aangeslagen, ze weg te geven aan mede-tuiniers.

De plantenlabels zijn ijslolliestokjes met zelfgemaakte illustraties erop in acrylstift.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.