Wolfspin

wolfsspin_03
Grote wolfspin of kraamwebspin

Terwijl ik de rode koolplantjes in de grond aan het zetten was, zag ik een voor mij onbekende spin. Na wat zoeken op internet bleek het een wolfspin vrouwtje; met onder haar lijf een ei-cocon.

Eerst dacht ik dat het een steentje was dat ze vasthad. Toen ik verder las over deze spin, had het witte brokje ook een ‘cadeautje’ kunnen zijn. Het wolfspin mannetje geeft het vrouwtje namelijk een prooi, ingepakt in spindraad, om haar af te leiden voor ze paren. Anders loopt het mannetje het risico om zelf aangezien te worden voor een prooi en te worden opgegeten.

Op het moment dat ik deze foto maakte, merkte ik dat ik gefascineerd was en tegelijkertijd liepen de rillingen over m’n rug. Mooi en kriebelig.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.