Komkommermeloen

komkommermeloen
‘Muizenmeloentje’ – Melothria scabra

Op de plaats waar ik een olijfkomkommer had geplant, groeit nu een komkommermeloen. De olijfkomkommer was door de slakken volledig tot op de grond afgeknaagd, en toen ik dat zag heb ik er gelijk iets nieuws geplant.

Dit kleine komkommertje lijkt als het rijp is op een mini watermeloen; heel leuk voor in salades, om zo op te eten of aan een cocktailprikker in een glas met iets lekkers. Ik heb ze zelf nog niet geproefd, maar de omschrijvingen die ik las gaven weg dat ze smaken naar komkommer en limoen. Volgende week ga ik weer kijken of ik er al eentje kan plukken en opeten.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.

Eén gedachte over “Komkommermeloen”

Reacties zijn gesloten.