Muizenpompoen

pompoe met muizenhapjes eruit
witte pompoen – ‘casperita

Vanmiddag wilde ik een pompoen gaan oogsten, maar op de tuin aangekomen zag ik dat dat al voor me was gedaan… Een ijverige muis of slak was alvast begonnen met knagen. Als de muis nog een paar hapjes had genomen, zou het een huisje zijn geworden waar ‘ie in zou kunnen wonen. Ik stelde me voor dat als er dan een roofvogel over zou komen vliegen, de muis even kon schuilen in de pompoen tot het weer veilig zou zijn.

Gelukkig zitten er dit jaar wel 8 pompoenen aan, dus ik heb nog wat over om zelf op te eten. Deze soort heet casperita en heeft een doorsnede van ongeveer 11 cm.

witte pompoen
witte pompoen – ‘casperita

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.