Borlottibonen

borlottibonen 2
borlottibonen – stokkievitsbonen

De laatste maiskolf een tijdje geleden al geoogst, en nu zijn de overgebleven maisplanten in gebruik genomen door de klimmende borlottibonen.
Bonen laten klimmen in maisplanten is een idee dat ik heb overgenomen van de ‘three sister planting‘ methode. Het is mooi om te zien hoe de bijna knisperdroge mais nu nog steun geeft aan de gekleurde bonen. Ik laat de peulen met bonen erin drogen aan de plant tot ik, als ik de peul schud, de bonen kan horen.

Misschien maak ik er een variatie op Italiaanse ribolitta mee, met boerenkool van de tuin in plaats van palmkool en met deze borlottibonen in plaats van cannellinibonen. Nu al zin in 🙂

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.