Boerenkool

boerenkool
boerenkool, duizendblad, aardbeien en amaranth(lichtgroen)

De boerenkoolplant in het midden van de foto heb ik dit jaar steeds geoogst vanaf de onderkant. Dus niet de hele plant uit de grond halen, maar steeds een aantal bladeren. Zo heb ik er al heel wat bladeren van af kunnen plukken. Deze manier werkt ook met sla en palmkool bijvoorbeeld. Voor het eerst gezien bij Charles Dowding, van de ‘No Dig‘ methode en bij ‘urban farmer‘ Curtis Stone.

De roze en witte schermbloemen zijn van de duizendbladplant (Achillea millefolium), en daarvan heb ik begin dit jaar een mengsel gezaaid, dat ‘summer berries‘ heet. Veel tinten roze, rood, crème en wit. Samen met dahlia’s en cosmea zijn het deze bloemen die nu kleur geven aan mijn tuin.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.