Zonnebloem lino

zonnebloem driekleurendruk
driekleuren linoprint – zonnebloem

Vandaag heb ik de derde kleur van de zonnebloem-lino toegevoegd, de bruine kleur van het centrum. Ik heb groen en rood gemengd tot ik een goeie kleur bruin kreeg. De vorige laag is blauw en is samen met het geel van de eerste laag een groene kleur geworden.

Ik heb een deel van de uitsnede losgeknipt, en gebruikt als stempel, maar ga dat niet opnieuw doen; de afbeelding raakt daardoor uit verband en met afdrukken is het bijna onmogelijk om uit te lijnen met de afbeelding eronder. Soms wil je dat de lagen net niet overlappen, maar dat wilde ik deze keer juist wel. Weer iets bijgeleerd over linoprint.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.