Auberginekever

nimf - groene stinkwants
Groene stinkwants – nimf

Misschien toch te optimistisch om Afrikaanse aubergines te planten buiten een kas in het Nederlandse klimaat… In ieder geval kan ik ze binnen nog in een vaas zetten en heb ik dan iets heel origineels om naar te kijken.

Toen ik t weekend ging kijken of de aubergines rijp waren, zag ik deze ‘designer’ kever op een van de onrijpe aubergines zitten. Zo’n mooie grafische tekening, echt instant inspiratie voor een lino. Ik ben gaan zoeken naar de naam van de kever, maar kon t niet vinden. Iets later kreeg ik een bericht van een vriendin dat ze ‘m gevonden had; ‘groene stinkwants‘. Omdat ik dat niet vind passen bij zo’n mooi diertje heb ik t maar omgezet in: ‘Auberginekever’.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.