Radicchio

radicchio
Radicchio (Rossa di Verona) in november

Vanmorgen liep ik door m’n tuin en zag dat de radicchio van groen naar donkerrood aan t veranderen is. Dit is de eerste keer dat ik t heb gezaaid, dus alles aan hoe het groeit is nieuw. De kleur van de nerf is (nu nog) groen en karmozijn in de bladeren, echt heel erg mooi.

Terwijl ik verder door de tuin loop, pluk ik nog een paar lichtrode herfstframbozen. Als ik een framboos in m’n mond stop, valt me op hoe fris zoet en koel die nu is; net limonade. In de tuin naast mij groeien oranje-gele frambozen, en ik heb pas ontdekt dat er een paar takken onder de grond door bij mij boven zijn gekomen. Dus komend tuinjaar heb ik naast lichtrode ook gele frambozen; dat zijn echte tuinkadootjes 🙂

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.