Pompoenoogst

pompoenoogst
pompoenoogst

In de schuur is ondertussen de oogst van dit jaar opgestapeld. Ik heb op youtube gezien dat je de pompoenen kunt schoonmaken met een beetje water waar je wat tea tree olie in hebt gedruppeld; werkt goed tegen aantasting door schimmel waardoor je de pompoenen langer kan bewaren. De witte pompoenen wil ik met kerst gaan vullen, met soep of anders een indiase groentecurry met oranje pompoen erin. Een deel van de oranje is al opgemaakt en gebruikt in de pompoensoep. Wel apart is dat de witte pompoen totaal geen smaak heeft. Wel leuk om te vullen, maar verder niet zo bijzonder, hooguit in een coleslaw geraspt of zo.
Voor volgend jaar wil ik de muscat de provence uitproberen, want smaak is uiteindelijk toch waar het om gaat.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.