Linoprint ‘auberginekever’

lino auberginekever
linoleumsnede – ‘auberginekever’

Vandaag verder gewerkt aan de afdrukken van het auberginekever ontwerp. Eerst van karton een raam gemaakt om te weten waar ik het papier kan neerleggen. En uitgemeten waar het midden is, zodat ik weet waar ik het linoleum neer kan leggen als ik het heb ingerold met inkt.

Deze keer heb ik aquarelpapier gebruikt van Arches; heel sterk, warm wit papier met een glad (grain satiné) oppervlak. De afdruk heb ik gemaakt met een deegroller, dat werkt heel goed. De kleinere rollers die ik ook heb, geven soms bij grotere oppervlakken een randje waar de roller stopt. Met een deegroller heb ik daar geen last van, want die is breder dan het ontwerp.

Toen de prints gedroogd waren, zag ik dat het papier wat ik heb gebruikt de afdruk echt heel mooi laat uitkomen 🙂

linoleum auberginekever

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.