Postcard

carving out courier
Linoprint op postkaart – carving out courier

Een van mijn favoriete lettertypes is Courier. Samen met typemachine fonts, zoals american typewriter en andere oude typemachine letters. Vaak zijn er leuke details aan de letters, zoals eentje die schever, hoger of lager staat dan de andere letters, of een inktspetter in plaats van een puntje op de i.

Eerst heb ik een ontwerp gemaakt in Illustrator, en dat daarna overgezet op glad linoleum. Het uitsnijden was een precies klusje, maar wel makkelijk in zacht linoleum. Voor m’n verjaardag had ik nieuwe linoleum-verf gekregen, en deze kleur rood is precies goed voor deze print.

Van mijn vriend heb ik een tijd geleden een boek gekregen over fonts; ‘Just My Type‘ van Simon Garfield. Er staan veel verrassende weetjes en onverwacht grappige verhalen in. De verandering van het lettertype van IKEA, bijvoorbeeld, heeft heel wat losgemaakt. En er zijn zelfs actiegroepen ontstaan rondom het lettertype comic sans. Just My Type‘ is een boek over iets zo vanzelfsprekends als een lettertype, dat ik op vakantie met heel veel plezier heb gelezen.

just my type
Just My Type – A Book About Fonts

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.