Rondje Kunst

waves
zien en kijken

Gistermiddag heb ik als kunstenares meegedaan met ‘Rondje Kunst’, een initiatief vanuit Scholen in de Kunst voor leerlingen om rond te kijken in een atelier van een kunstenaar. Als techniek heb ik monotype gekozen, en het was leuk om te zien dat iedereen die aanwezig was er zo’n energie in heeft gestoken om er mee te experimenteren. Veel onverwachte effecten en spontane combinaties van kleur, materiaal en gelaagdheid. Fijn dat mensen zich vrij voelden om zelf te ontdekken wat je met deze techniek kan creëren.

Ik had me voorgenomen dat het ook goed zou zijn als iemand erachter zou komen dat dit niet iets is wat bij hem of haar past, dat is ook een waardevolle ontdekking.

Om eventueel nog zelf kaarten te maken had ik een stapeltje blanco kaarten neergelegd. Tot mijn verrassing was er al iemand mee aan de slag gegaan. Leuk!

Nu nog de prints laten drogen en dan zorgen dat ze bij de makers terecht komen.

vijf energieen
vijf energieën

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.