Tomaten- en komkommerplanten

tomaten komkommers maart 2017
komkommer- en tomatenplanten

Op 7 februari heb ik op zolder komkommers, tomaten, pepers en aubergines voorgezaaid. De plantjes staan onder twee daglicht led-tl buizen op tijdschakelaar. Ik hoop op deze manier dat ik, vooral met aubergines, het groeiseizoen een beetje kan verlengen. Vorig jaar waren er in oktober veel aubergines, die net niet de tijd hebben gehad om rijp te worden, dus dit jaar een nieuw experiment. De vollegrond-komkommersoort is ‘Tanja‘ en de tomatenplanten zijn ‘Gardeners delight‘ en een soort waarvan ik de zaden heb bewaard toen ik een hele lekkere donkerrood/bruine tomaat had gegeten.

Dit jaar heb ik naast spaanse pepers ook jalapeños gezaaid. Ik wil eens proberen om de jalapeños op de barbecue te roken met houtsnippers om zo chipotle te maken.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.