Asperges en aardappels

aardappels_solist_2017
aardappels ‘solist’ 2017

Vanmorgen met een zonnetje naar de tuin gegaan om de aardappels te gaan planten. Ik heb een tijd geleden een tip gekregen om een bollenplanter te gebruiken, en sinds vorig jaar doe ik het op die manier. Scheelt veel spitten, en het resultaat is t zelfde.

Om de asperges te beschermen tijdens de winter, legde ik het afgesnoeide aspergegroen over de planten heen. Naast dat het snoeiafval de aspergeplanten beschermde tegen vrieskou, geeft het ook een overwinterplek voor allerlei insecten zoals lieveheersbeestjes. Nu, in de lente, is dat snoeiafval helemaal droog en breekbaar geworden, perfect als ‘stro’ voor rond mijn aardbeienplanten.

asperges_2017
groene asperges  31 maart 2017

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.