Dief

Op een terrasje in de binnenstad had iemand een rolstoel geparkeerd, en was daarna zelf ergens op een rieten stoeltje gaan zitten. Terwijl de gasten nietsvermoedend van het zonnetje genoten, plunderde dit kauwtje de fluffy rolstoelzitting. Ik kon best dichtbij komen met m’n camera, dit vogeltje trok zich niks van mij aan.
Ik weet van een vriendin dat ze de pluisjes van de konijnen in een bolletje van kippengaas stopt, en dat dan ophangt aan de schutting. Daar komen vogels ook dankbaar gebruik van maken.

Voor het zaaien van spinazie bijvoorbeeld, gebruik ik een plank om een beetje rechte lijn te maken. Op de bovenkant van die plank vond ik deze drie lieveheersbeestjes; k wist dat ze heel verschillend kunnen zijn, maar zo deze drie bij elkaar, mooi!

lieveheersbeestjes
lieveheersbeestjes

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.