Aardbeien

aardbeien mei 2017 -frostbite-
aardbeiplant in bloei

Alle aardbeiplanten (‘Gariguette’) zijn bloemetjes aan het maken, en aan een paar kan je zien dat het heel koud is geweest. Dan zie je dat het hart zwart is geworden. Niet leuk, want er komt dan geen aardbei aan, maar toen ik de tuin op kwam lopen dacht ik wel als eerste: wat een mooi contrast 🙂 Gelukkig zijn er ook al veel bloemen met een gezond hart, die zijn heel lichtgroen of geel.

Ik had een deel van de mierikswortel geoogst, en was die thuis met de keukenmachine aan het raspen. Toen ik de deksel van de keukenmachine opendeed, om even dichtbij te kijken, was de geur zo sterk dat ik een paar stappen achteruit moest doen. Als je wel eens wasabi hebt geproefd, weet je een beetje wat ik bedoel; een soort hitte die even heel sterk is, en dan meteen weer weg. Heel anders dan bij pepers, die hitte blijft nog lang merkbaar.

mierikswortel
mierikswortel

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.