Paprika’s, pepers en een kikker

pepers, paprika's
peperplanten onder kooi

Nu de Ijsheiligen voorbij zijn, kunnen de pepers, paprika’s en andere warmteminnende planten naar buiten. Omdat ik vaak konijnen op de tuin zie, heb ik deze planten toch maar even onder een oude kooi gezet. Als ik kom aanlopen op de tuin kijken ze me een beetje aan, en knagen dan gewoon door. Pas als ik op een meter afstand ben lijken ze een soort van weg te willen lopen. Maar dat gaat dan ook treiterend traag. Geen natuurlijke vijanden meer. Ik zou t liefst een roedel wolven loslaten om ze eens een beetje een uitdaging te geven. Of een vos. Of even aanbieden om een leeuw uit de dierentuin uit te laten op het tuinencomplex; komt die er ook eens uit. Of mezelf verstoppen achter de compostbak met een katapult en veel steentjes…

Ik was de zwarte bloemetjes uit de aardbeiplanten aan het halen, toen er ineens een kikker uit de schaduw kwam springen. Het is een bruine kikker, een welkome gast, want die eet naast wormen en duizendpoten ook slakken.

bruine kikker
bruine kikker

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.