Collage – The Artist’s Way

collage turquoise, yellow, roses

Deze week is het maken van een collage een van de opdrachten uit het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron.

Verzamel een stapel van ongeveer 10 magazines die je van jezelf uit elkaar mag halen en verscheuren. Geef jezelf dan 20 minuten om eruit te scheuren wat jouw leven of je interesses goed weergeeft. Het is een soort autobiografie in beelden; inclusief verleden, heden, toekomst en dromen. Plaatjes uitkiezen die je ‘gewoon leuk’ vindt, kunnen er ook bij. Als je ongeveer 20 afbeeldingen hebt, neem je een krant, nietmachine, plakband of lijm en sorteer je de plaatjes op een manier die voor jou fijn is om naar te kijken. Behangplaksel gebruiken geeft een mooie platte collage. Dat puzzelen met plaatjes lijkt voor mij een beetje op schilderen met stukjes papier.

Op een van de plaatjes die ik heb uitgekozen staat een scarabee; de ene schildhelft van de kever symboliseert verstand en de andere gevoel.

De collage op de foto heb ik gemaakt voor in mijn nieuwe atelier, zodat ik me daar thuis ga voelen. Veel rozen, turquoise, geluksklaver en zonnig kurkuma-geel.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.