Duizendblad ‘Summer berries’

duizendblad_summer_berries
Achillea millefolium – Summer Berries

Naast de frambozen en de artisjok-planten staan nu de duizendblad planten in bloei; allerlei tinten roze, rood, wit en crème en helemaal zoals op de verpakking stond: ‘Summer berries’. Ik dacht dat ze ongeveer 12 cm hoog zouden worden, maar een halve meter lijkt er meer op. Echt een bloemenzee als ik kom aanlopen op de tuin, en veel zweefvliegen en andere welkome insekten die worden aangetrokken door deze schermbloemen.

gele_courgette_2017

Dit jaar voor het eerst gelukt; een gele courgetteplant. En nu eind juni de eerste courgettes eraan.

pompoen_2017

Pompoenplant met begin van een pompoentje. Ik weet niet meer welke soort het is; op t balkon heb ik vaak naar de labels gekeken en dacht toen ik de planten in de tuin zette; ik onthoud wel welke t zijn, ehm…niet dus. Nou ja, dan is het nu een verrassing tot het eind van de zomer.

pompoenplant_2017
pompoenplant

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.