Sperziebonen en lino

 

 

 

Deze week de eerste bloemen van de sperziebonen (stamslabonen ‘purple queen’) aan de plant gezien. Paars/roze van kleur, en de bonen zijn donkerpaars als ze straks geoogst worden. Als je ze dan kookt worden ze weer groen. Lekker voor in een salade niçoise of door roti.

preibloem_hommels
bloeiende prei en twee hommels
zonnebloemen
lino 3 zonnebloemen

Drie afdrukken van de zonnebloem lino die ik vorig jaar in zwart heb gemaakt, heb ik ingekleurd met potlood. De middelste is een afdruk die verschoven is, en daardoor lijkt het of het beweegt. Rechterzonnebloem heeft de originele kleuren en de linkerzonnebloem complementaire kleuren.
Deze week de eerste collage in m’n nieuwe atelier gemaakt!
De leukste scene met Flanders in The Simpsons: als hij zijn LP van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat terugkoopt bij de yardsale.

collage flanders

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.