Knoflook oogst

knoflook_2017
knoflookoogst van 2017

Alle knoflookbollen geoogst die ik in november vorig jaar heb geplant als teentjes. Op een rijtje gelegd om er zometeen een vlecht van te maken. Die kan ik dan mooi in de keuken ophangen. Op youtube een filmpje opgezocht van hoe je ook alweer knoflook vlecht, want ik was t toch weer kwijt. Ik zag trouwens geen verschil tussen knoflook die groeide met een laagje houtsnippers en die zonder.

Ik weet nog dat ik voor het eerst een medetuinder knoflook zag oogsten, en dat ik dacht: kan dat in Nederland? natuurlijk meteen zelf teentjes gaan bestellen en in oktober dat jaar uitgeplant. Zo leuk dat het lukt!

knoflook_02_2017
knoflookvlecht in de keuken
knoflookbloem_2017
knoflookbloem

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.