Berenklauw en maïs

berenklauw - Appeltern
berenklauw

In de tuinen van Appeltern tussen de buien door deze berenklauw tegengekomen. Gelukkig zijn daar veel tuinhuisjes om in te schuilen, dus een beetje regen maakte het alleen maar leuker. Als je ideeën of inspiratie wilt voor een tuin, dan is dit echt een fijne plek om naartoe te gaan.

muskaatpompoen_2017
muskaatpompoen

Tussen heel veel bladeren liggen nu een paar donkergroene, bijna 40cm brede muskaatpompoenen, die tegen het einde van het seizoen naar oranje gaan verkleuren. Eerste keer dat ik deze soort heb geplant; ben erg nieuwsgierig naar de smaak.

mais_2017
maïs

Net de eerste maïs van het seizoen geoogst. Eerst nog met bladeren eraan op het balkon gelegd, zodat oorwurmen en andere beestjes die waren meegereisd een veilig onderkomen konden vinden.
Schoongemaakte maïskolven tien minuutjes koken, en dan een beetje boter of kokosolie erover en een snufje zout. En kluiven natuurlijk 🙂

snijbonen_2017
snijbonen

Dit jaar in plaats van stoksnijbonen, stamsnijbonen geplant. Minder gedoe met bamboestokken en opbinden, en ook makkelijker oogsten. Net geplukt zijn ze het allerlekkerst; knapperig en zoet.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.