Etspers

tandwiel

Gistermiddag heb ik na een lange tijd een etspers gevonden en gekocht via marktplaats!

Op de foto heb ik een van de tandwielen in mijn handen, die alleen al zwaar was om naar mijn atelier op zolder te dragen. Gelukkig kon de pers uit elkaar gehaald worden, en ook weer in elkaar gezet op de plaats van bestemming. Het is een drukpers van 70 cm breed, geschikt voor etsen, collages, droge naald en linoleum-prints. Tot nu toe heb ik prints afgedrukt met de hand, met een (deeg)roller, of de bolle kant van een lepel.

Op de kunstacademie en bij een cursus grafiek bij Scholen in de Kunst merkte ik hoe fijn het is om een drukpers te gebruiken, vooral voor grotere en meer gelijkmatige afdrukken. Komende tijd proefdrukken maken en kijken wat het beste werkt voor mijn favoriete medium: linoleum.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.