Donkere bos

donkere_bos
Donkere Bos – West-Terschelling

Vandaag door de vakantiefoto’s van Terschelling gebladerd op mijn telefoon, en ineens zie ik een foto van twee mooie hoge dennenbomen. Boven de foto staat: ‘Donkere Bos’. Ik begon me af te vragen, heb ik de foto nou zelf een titel gegeven? Soms doe ik dat, als ik er bijvoorbeeld een linoleumontwerp van wil maken, en een idee heb voor een titel. Na even zoeken op internet, kwam ik er dus achter dat het bos op Terschelling waar ik de foto nam echt zo heet; Donkere Bos. In dit deel van West-Terschelling is ook Stelling 10H, hier zijn nog 45 bunkers aanwezig en restanten van loopgraven.

Net voor ik aan mijn blog wil gaan schrijven, krijg ik een hele gave foto van mijn broer via de app, van een bunker in de bergen van Grenoble, Frankrijk.

grenoble_bunker
Bunker, Grenoble

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.