Belvedere roos

roos kaart
Naast de plek waar ik mediteer, zet ik vaak iets uit de tuin in een vaasje. Sommige rozen gaan steeds meer op papier lijken, als ze een tijdje in huis staan. De blaadjes van deze roos, Belvedere, lijken wel op het papier van een koffiefilter, of meer nog; op crêpe-papier. De roos op de foto werd steeds lichter van kleur en bijna transparant.

Terwijl ik in de keuken een recept aan het maken ben uit Thug Kitchen, zie ik op het balkon dat de zon op de bladeren van de lampionplant schijnt. Er zitten nu kleine groene lampionnetjes aan en ook lichtgele bloemetjes. Als het weer meezit kan ik met de kerst de oranjegele vruchten gebruiken om een dessert mooi en lekker mee te maken.

lampionblaadje

lampionblaadje_02

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.