Muskaatpompoen

muscat_pompoen_01
Muscat de Provence

Deze week de muskaatpompoen aangesneden. Wat gelijk opviel was dat de geur heel erg lijkt op meloen; heel fris, en niet zoals de ‘gewone’ oranje pompoen of flespompoen/butternut. Ik heb een klein stukje afgesneden, en rauw geproefd. Echt heel lekker, knapperig en zoet. Volgend seizoen is dit nog de enige soort die ik ga planten.

Ik heb er pumpkin pie mee gemaakt. Recept Libby’s famous pumpkin pie; de pompoen in blik vervangen door zelf gekookte pompoen, en als bodem de helft van een pak appeltaartmix: De Rit-Hollandse Appeltaart. De bodem heb ik eerst 20 minuten ‘blind’ gebakken, met een stukje bakpapier erin en daarop een paar handjes bonen.
Mijn vriend heeft zelf pasta gemaakt met pompoen erdoorheen, die was erg lekker met gebakken cantharellen erbij.

muscat_pompoen_03
tagliatelle van pompoen en tarwebloem

 

muscat_pompoen_02
muskaatpompoen

 

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.