Linoleumprint II

lino_terschelling_02

De vorige proefprint/afdruk van het Terschelling-ontwerp is op aquarelpapier gemaakt, met een lichte structuur (grain fin). Om te kijken hoe de kleuren eruit zien op gladder papier, heb ik ook een afdruk gemaakt op Arches (grain satiné). Wat me gelijk opviel was dat de kleurverlopen veel beter uitkomen. Daar ga ik dus mee verder.

Het verbaast me wat er allemaal ‘mis’ kan gaan; papier dubbel tussen de rol-pers, deel afplak-tape niet weggehaald, papier loopt scheef af, teveel inkt, te weinig inkt, afwijking in afstelling links en rechts van de rol-pers, te veel druk, te weinig druk, papier schuift tijdens afdruk, en dus ongelijkmatige afdruk, uitgesneden delen nemen verf op en dat is zichtbaar bij afdruk… Maar, de prints die ik nu met deze pers kan maken zijn het hele proces wel waard 🙂

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.