Powertex transfermedium

Mijn ervaring met het werken met Powertex powerprint transfermedium.

Hiermee kun je een afbeelding, zelfgemaakte foto in dit geval, overzetten op linoleum, hout, canvas of karton.

Van de foto heb ik eerst een laserprint bij Printxpress (in spiegelbeeld) laten maken. Daarna breng je een laagje medium op de print en op het linoleum aan. De print leg je op het linoleum en dan laat je het 10 minuten drogen met een föhn. Daarna maak je met een sponsje het papier een beetje nat, en wrijf je met de spons of je vingers het papier los van de print. Na het verwijderen van het papier heb ik dan een ontwerp op linoleum dat ik kan gaan uitsnijden.

Ik vond het resultaat van de transfer zo mooi ‘gritty’ dat ik het ook zo aan de muur zou ophangen. Ik heb gelijk inspiratie voor het overzetten van afbeeldingen op een schrift of notitieboekje.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.