Wafels…

Vandaag ben ik een recept tegengekomen op een foodblog. Het is voor wafels, gemaakt met kokosmeel en kokosmelk. Dat er ook 8 eieren in gaan had me gelijk al moeten tegenhouden, maar het idee van verse wafels overheerste mijn denken.

De wafels zien er fantastisch uit, echt beauty’s.

Maar dan…. je pakt de wafel beet en merkt gelijk; een schuimige, laffe, slappe en sponzige structuur…. ik liet er een vallen van de schrik en inderdaad, het stuiterde on-wafelachtig op m’n bord. Yùk!

Een omelet in de vorm van een wafel!!! Ik vind omeletten best lekker, maar dit…

Wat een teleurstelling, als je een knapperige wafel verwacht. Ik geef toe; ik heb hardop in de keuken uitgeroepen: ‘gàt-ver-dam-me’.

Ik kan me nog voorstellen dat je een omelet er leuker uit wilt laten zien op deze manier, voor bij de full-English breakfast of zoiets. Dat zou inventief zijn.

Er staat op de site waar ik het recept vandaan heb, dat deze wafels net zo smaken als in een restaurant… Dat is dan nu wel dicht…

Nee, zo smaken ze dus niet; ze smaken als een droge omelet met wat kokosvezels erdoor.

Toch wat betrouwbaarders vinden dan zomaar een verdwaalde paleo-vegan-ik-weet-het-eigenlijk-ook-niet site.

Ik heb nog wel een poging gedaan om met meer kokosmelk en kokosmeel het ei-aandeel te verminderen, maar echt blij werd ik er niet meer van. En al die mooie ingrediënten… Typisch ‘escalation of commitment’.

Gelukkig heb ik nog een recept waar ik wèl lekkere wafels mee kan maken, dus die ga ik er weer bijpakken, en dan morgen opnieuw beginnen 🙂

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.