Knoflook en spinazie

Tijdens een rondje door de tuin zag ik de eerste sprieten van de knoflooktenen boven de grond uitkomen. Ik vond het zakje met knoflooktenen dat ik mee had genomen om te planten eind vorig jaar. Helemaal vergeten. Ze zaten in een jaszak van een jas die ik alleen gebruik voor de tuin. De tenen die over zijn heb ik nu bij de andere knoflook gedaan in het mandje in de keuken. Ik zoek de mooiste, dikste tenen eruit om te planten, en die over zijn komen terecht in een lekker gerecht.

Binnen heb ik spinazie gezaaid, en die plantjes staan nu op het balkon. Gezaaid in roottrainers, dus zo weinig mogelijk verstoring van wortels als ik ze ga uitplanten. Spinazie lukt het best vroeg in het jaar of anders vanaf augustus. Zaaien direct in de grond kan ook al, en dan met fleecedoek erover tegen de ergste kou.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.