Puntpaprika’s

Omdat het vorig jaar zo’n succes was, heb ik ook voor dit jaar weer een plek in huis gemaakt voor het zaaien van warmteminnende planten. Dit jaar wil ik vooral de paprika’s, pepers en komkommers een voorsprong geven binnenshuis.

Ik gebruik 2 daglicht led lampen met een tijdschakelaar in mijn atelier, waar het bijna nooit onder de 15 graden is, ook zonder dat daar de verwarming aanstaat. Ging vorig jaar perfect.

In december hebben m’n vriend en ik de zaden van een heel lekkere, zoete en knapperige puntpaprika bewaard, en die gaan we nu voorzaaien. Vorig jaar had ik de zaden begin februari gezaaid, en dat was toch iets te vroeg. Het ‘probleem’ is dan dat je grote planten vrij lang in huis hebt, omdat buiten de nachten te koud zijn.

Deze keer dus begin maart, waardoor de planten eerder in de volle grond terecht komen.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.