Boswandeling bij Boshuis drie

Zaterdagmorgen, tijdens onze wandeling vonden we op het bospad deze meikever. Zo’n mooi diertje, het lijkt wel of die sprieten op z’n kop een soort gewei zijn. En aan de zijkant zit een patroon van driehoekjes in een rijtje.

Mijn vriend liet de kever over z’n hand lopen, en zei dat hij kon voelen aan de pootjes dat er een soort haakjes aan zitten. Ik stelde me voor dat dat voelt als kleefkruid. Voor de foto heb ik de kever op een dennenappel laten klimmen.

Omdat we allemaal geluiden hoorden om ons heen, zijn we even gaan zitten op een boomstronk. Terwijl we daar zaten zag ik deze rups op de grond. Voor de foto even op een takje gezet. Het waren verder vooral de kevers die we hoorden ritselen tussen de droge bladeren.

Aan het eind van het zandpad vlak voor de hei, zagen we deze zandhagedis. Dit vrouwtje was net bezig om een holletje te graven voor haar eieren. Het mannetje van deze soort is meer groen-zwart van kleur, die zagen we verderop tussen de hei wegschieten.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.