Artisjok & zinnia

Dit jaar ga ik de komkommerplanten laten klimmen. Daardoor houd ik ruimte over om selderij te planten tussen de bamboestokken. Op het balkon kregen de komkommerplanten al mooie gele bloemen; tijd om ze op de tuin te gaan zetten.

Ook de mais mag naar buiten. Een blokje van vier bij vier planten en nog twee die over waren. En als ze hoog genoeg zijn laat ik er weer borlottibonen tegenaan groeien.

Tussendoor snoepen van net geplukte erwtenplantjes. Alleen het bovenste stuk natuurlijk, zodat ze weer gaan uitlopen.

Zes grijsgroene, zelfgezaaide artisjokplanten in een van de verhoogde bakken geplant. Ernaast staan lime-groene zinnia’s en ook een groepje meerkleurige korenbloemen. Helemaal vooraan heb ik 8 lage dubbelbloemige zonnebloemplanten gezet, met de naam:’Teddy bear‘.

Een van de eerste rozen dit voorjaar; aquarell.

Zonnebloemplanten ‘Teddy bear’.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.