Flowersprouts & erwtenplantjes

Flowersprout planten

Eind vorig jaar heb ik een bak beplant met rode boerenkool planten en flowersprouts (kruising van spruit en boerenkool). Ze hebben tot nu toe de winter overleefd, en de afgelopen dagen zijn ze weer gaan uitlopen. Misschien kan ik er van oogsten en anders worden het vast mooie kool-bloemen 🙂

Flowersprout planten

Op 7 februari heb ik wat erwten geplant, en binnen laten ontkiemen. Die heb ik vandaag op de tuin in een van de bakken uitgeplant. Wel met fleecedoek erover omdat het vooral snachts nog koud is. Over een paar weken kan ik misschien al een keer knapperige pea-shoots oogsten. Dat oogsten kun je blijven doen tot mei/juni, daarna gaat de energie van de plant meer naar het maken van bloemen en erwtjes.

Erwtenplantjes

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.