Snijbiet ‘Perpetual spinach’

Een doorlevende snijbiet plant, met groen blad en witte nerven. Een van de eerste groenten die ik nu kan oogsten, samen met de koriander die de winter heeft doorstaan.

Snijbiet ‘Perpetual spinach’
Snijbiet ‘Perpetual spinach’

In recepten waar spinazie als ingrediënt staat, kun je in plaats daarvan vaak snijbiet gebruiken. Ik gebruik dan het blad en niet de nerf, die vind ik meer op paksoi lijken en dat heeft niet veel meer met spinazie te maken. Snijbiet is wel veel makkelijker te telen dan spinazie, en deze soort is een overblijvende groente die je maar een keer hoeft te zaaien. De snijbiet met verschillende kleuren nerven is éénjarig.

Snijbiet ‘Perpetual spinach’

Ik oogst de eerste mooie buitenste blaadjes, zodat ik er van kan blijven plukken. Blaadjes waar slakken aan hebben gegeten of blaadjes die geel verkleuren breek ik van de plant af.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.